Recunoscut pentru o substanță intelectuală și spirituală intensă, pianistul Andrei Gologan a dobândit sprijinul și îndrumarea unor muzicieni renumiți, precum Sir András Schiff sau Richard Goode. Andrei a fost caracterizat ca „un poet al pianului” (Süddeutsche Zeitung) cu „o varietate bogată de sonorități” și „brilianță tehnică” (General-Anzeiger Bonn).

La invitația personală a pianistului Sir András Schiff, Andrei a făcut parte din proiectul Building Bridges, o inițiativă a maestrului Schiff de a descoperi și a susține noua generație de tineri pianiști. Proiectul a inclus recitaluri în săli prestigioase precum Konzerthaus Berlin, Antwerp deSingel sau Beethovenhaus Bonn. În ultimii ani, Andrei a concertat în săli precum Herkulessaal – München, Stiftung Mozarteum – Salzburg sau Pierre Boulez Saal, Berlin. Pasionat de muzică de cameră, Andrei a colaborat cu muzicieni precum Benjamin Schmid, Mihaela Martin sau Alexandru Tomescu.

Experiment și ca solist, Andrei a colaborat cu orchestre precum Camerata Salzburg, Orchestra Filarmonică din Kiev sau Orchestra de Camera Sándor Végh. În ianuarie 2019, Andrei a fost invitat să participe la un workshop susținut de către Sir András Schiff în cadrul festivalului Mozartwoche din Salzburg, interpretând Concertul Nr. 9, KV. 271 de W. A. Mozart împreună cu orchestra Camerata Salzburg. Concertul a fost transmis în direct pe platforma virtuală Fidelio.

Andrei este câștigător al concursurilor Vladimir Horowitz, Kiev si Lions Club European Music Competition, Istanbul și este bursier atât al festivalurilor din Verbier, Liechtenstein și Oxford, cât și al academiei de muzică IMS Prussia Cove. De-a lungul anilor, Andrei a avut șansa să lucreze cu muzicieni precum Daniel Barenboim, Gidon Kremer, Gabor Takács-Nagy, Ferenc Rados, Pamela Frank, Hung-Kuan Chen sau Thomas Adès și este îndrumat de pianiștii Sir András Schiff, Richard Goode și Claudio Martinez-Mehner.

Verile anilor 2017 și 2018 l-au găsit pe Andrei în poziția de co-organizator al festivalului, Salzburger Mozart Matineen. Obiectivul principal al festivalului a fost de a prezenta muzicieni, actori și artiști vizuali excepționali, astfel combinând diversele moduri de exprimare într-un cadru interdisciplinar armonios. Cele două ediții au prezentat un număr total de 22 de concerte. Din primavara anului 2020, Andrei organizează proiectul virtual ONLINE: concerts & talks, o serie de muzică de cameră ce prezintă mentori recunoscuți internațional cântând împreună cu noua generație de tineri muzicieni.
Născut în Piatra Neamț, pianistul Andrei Gologan a început studiul pianului la vârsta de 5 ani. După mai puțin de jumătate de an, preșcolarul Andrei câstigă deja primul lui premiu, interpretând lucrări semnate de Czerny, Schumann și Beethoven. Recent, Andrei și-a încheiat studiile la Universitatea Mozarteum din Salzburg, la clasa lui Pavel Gililov. De-a lungul studiilor, Andrei a fost sponsorizat cu generozitate atât de PE-Förderung für Studierende der Musik, cât și de Lions Club, Austria.

Andrei locuiește în prezent în Salzburg, unde se bucură de natura înconjurătoare și de colecția sa de cărți și LP-uri.