Angelica Postu, pianistă și muzicoterapeută, este prima româncă absolventă a studiilor în muzicoterapie ale Universității Naționale de Arte din Berlin și este fondatoarea Asociației Române de Muzicoterapie.
Născută la București, a studiat pianul la Universitatea Națională de Muzică și, în paralel, a urmat cursurile Facultății de Psihologie. După încheierea masteratului în interpretare pianistică la Conservatorul Regal din Bruxelles, Angelica a decis să-și urmeze dorința de a studia în cadrul Universității Naționale de Arte din Berlin Masterul în Muzicoterapie, și să unească astfel pasiunea și interesul pentru muzică și în egală măsură pentru psihologie.

Angelica Postu și-a dobândit experiența în domeniul muzicoterapeutic la Clinica de Oncologie paliativă „L’esperanca” din Barcelona, Spania, la Centrul Universitar de Psihiatrie din Leuven (Belgia) și la Clinica de Psihiatrie pentru copii Vivantes din Berlin.
În perioada 2017-2018 a fost co-terapeută la proiectul Asperger Band sub susținerea și organizarea Universității Naționale de Arte din Berlin. Din 2017 ea a devenit membru al Asociației Germane de Muzicoterapie (Deutsche Musiktherapeutische Gesellschaft), fiind prima și singura româncă membră a acestei asociații. În prezent, Angelica Postu profesează ca muzicoterapeută la Centrul Universitar de Psihiatrie al Spitalului Charite din Berlin, Germania. În paralel, ea este activ implicată în promovarea și dezvoltarea muzicoterapiei în România.