„Un muzician excepțional, care combină grația cu finețea, mereu conștient de tot ceea ce o înconjoară; este o comoară pentru orice grup de muzicieni de care i se alătură.” – Simon Rattle

Violista franco-germană, Béatrice Muthelet, s-a alăturat Orchestrei de Cameră Mahler ca prim violistă în 2001, în același an devenind și membru fondator al Orchestrei Festivalului din Lucerna, la invitația personală venită din partea lui Claudio Abbado.

Începând cu 2001, a fost constant invitată în mari orchestre din întreaga lume, dintre care amintim: Gewandhaus în Leipzig, Orchestra Filarmonicii din Munchen, Bamberg Symphony, Swedish Radio și Orchestra „La Scala” din Milano. Béatrice Muthelet este pasionată de muzica de cameră, în 2002 fondând cvartetul „Capuçon” alături de frații Renaud and Gautier Capuçon și Aki Saulière, concertând în această formulă până în 2013 în cele mai prestigioase festivaluri și pe cele mai renumite scene din Europa. De asemenea, au înregistrat două CD-uri produse de casele de discuri Erato și Virgin Classics. Printre partenerii săi de muzică de cameră menționăm Martha Argerich, Steven Isserlis, Christian Tetzlaff, Isabelle Faust, Gordan Nicolich, Maxim Vengerov, Ian Bostridge, Lars Vogt ș.a.m.d.

Experiențele sale pedagogice includ colaborări cu Summer Academy din Ossiach (Austria), Academia Filarmonicii din Viena, Orchesterzentrum din Dortmund, Summer Academy din Bolzano (Italia), în 2016 devenind mentorul Junior Orchestra în cadrul Festivalului Verbier, precum și artist invitat în programul de masterclass-uri Musethica ce au loc în întreaga Europă. În 2018, concertează sub patronjul Biroului Înaltului Comisar ONU pentru Refugiați (UNHCR) alături de un cvartet german, în incinta campusurilor de refugiați,  în mai multe zone din Iordan, iar în 2019 în Uganda.

Béatrice este printre puținii membri ai Orchestrei de Cameră Mahler, care a concertat cu orchestra în ipostaza de solist, în cadrul Festivalului Locarno în octombrie 2018, interpretând „Mozart simfonia concertantă” alături de Renaud Capuçon, în Locarno, și Alexandra Conunova, în Verona. În martie 2017, Telos a lansat primul album solo al artistei, care conține lucrările integrale pentru violă ale lui Harald Genzmer, album pentru care a obținut o recenzie de cinci stele în revista Fonoforum, fiind descris în Deutschlandfunk ca „o înregistrare inedită”.

Béatrice Muthelet a crescut în Versailles, la vârsta de cincisprezece ani mutându-se în Israel, unde s-a alăturat prestigiosului Liceu de Artă „ Telma Yelin”. Fundația Americano- Israeliană i-a oferit o bursă de studiu, Béatrice continuând studiul violei în clasa lui Chaim Taub, beneficiind de masterclass-urile susținute de Isaac Stern și Shlomo Mintz. La vârsta de nouăsprezece ani, și-a continuat studiile în SUA, devenind primul elev al muzicianului Pinkas Zukerman, în cadrul Școlii de Muzică Manhattan, prin intermediul unei burse de studiu. La vârsta de douăzeci și doi de ani s-a întors în Europa și s-a alăturat Orchestrei Filarmonicii din Berlin, în primă fază ca membru al Academiei Karajan, mai apoi ca asistent pe o perioadă de doi ani.