Cédric Pescia, pianist cu dublă cetățenie, franceză și elvețiană, s-a născut la Lausanne. A studiat cu Christian Favre la Conservatorul de Muzică din Lausanne, iar mai târziu cu Dominique Merlet la Conservatorul de Muzică din Geneva, finalizându-și studiile cu Klaus Hellwig la Universität der Künste (Universitatea de Arte) din Berlin.
Pe lângă cei de mai sus, a mai studiat cu: Pierre-Laurent Aimard, Daniel Barenboim, Henri Barda, Dietrich Fischer-Dieskau, Ivan Klansky, Christian Zacharias, Ilan Gronich și cu Cvartetul Alban Berg. Din 2003 până în 2006 a fost invitat să frecventeze cursurile celebrei Academii Internaționale de Pian Lacul Como (Italia), unde a colaborat cu Dimitri Bashkirov, Leon Fleisher, William Grant Naboré, Menahem Pressler, Andreas Staier și Fou Ts´ong.

Cédric Pescia a fost strălucitul câștigător al Premiului I (medaliat cu aur) în cadrul Concursului Internațional de Pian Gina Bachauer organizat în Salt Lake City (SUA), în anul 2002.

Turneele l-au purtat prin toată Europa, Asia, America de Nord și de Sud. A evoluat în săli de concerte cum ar fi: Filarmonica din Berlin, Berlin Konzerthaus, Laieszhalle din Hamburg, Mozarteum din Salzburg, Carnegie Hall din New York, Filarmonica din Paris, Centrul de Artă Orientală din Shanghai, Sala Triumfului Sumida din Tokyo, Wigmore Hall din Londra, Tonhalle din Zürich, Konzerthaus din Viena și a participat la festivaluri de muzică de primă importanță, precum: Festivalul „Primăvara la Praga”, Festivalul de la Lucerna, Festivalul „Menuhin” – Gstaad, Festivalul muzical „Schleswig-Holstein”, Festivalul „Davos”, Festivalul „Radio France et Montpellier”, Festivalul „Schubertiade Schwarzenberg”.

Pe lângă cariera sa de solist, dragostea pentru muzica de cameră îi oferă adesea colaborări cu alți muzicieni eminenți. De mulți ani, Cédric Pescia colaborează strâns cu violonista Nurit Stark.

Este membru fondator și director artistic al seriei de concerte de muzică de cameră „Ensemble enScène” din Lausanne.

Predă cursuri de master în SUA și în Europa, la Accademia Pianistica Internazionale „Incontri col Maestro” din Imola, Italia.

În 2012 a fost numit profesor de pian la Haute Ecole de Musique din Geneva.
A înregistrat lucrări de J. S. Bach, F. Couperin, Beethoven, Schubert, Schumann, Debussy, Busoni, Enescu, Messiaen, Cage, Suslin, Gubaidulina pentru Claves Records, AEON, La Dolce Volta, BIS, Genuin. CD-urile au primit laude din partea presei.