Câștigător al Opus Klassik Award pentru Înregistrarea Anului a unui Concert din secolul XX/XXI, pianistul german Frank Dupree a revenit în atenția publică după ce a câștigat în 2014 premiul Deutscher Musikwettbewerb, captivând juriul cu maturitatea muzicală, rafinamentul tehnic și abilitatea de a folosi un spectru larg de culoare și sunet.  „Un mare artist, sincer, sentimental și extrem de interesant” (Emanuel Ax) care „todeauna uimește” și a cărui „largă gamă tonală și tehnică ritmică complexă” (Classical Source) i-au adus aprecierea colegilor de scenă, membri ai orchestrelor sau a formațiilor camerale cu care a cântat.

Format inițial ca percuționist de muzică Jazz, Frank celebrează amploarea și profunzimea repertoriului de pian cu un entuziasm particular pentru muzica secolului al XX-lea, precum și pentru muzica contemporană, fiind deja ales să lucreze împreună cu Péter Eötvös (Erdenklavier – Himmelklavier, premiera mondială fiind înregistrată în 2015 pentru GENUIN classics label) și Wolfgang Rihm (Con Piano? Certo!, premiera mondială având loc în compania dirijorului Justin Brown și a Badische Staatskapelle Karlsruhe, în iunie 2015).

Cele mai importante evenimente recente includ o nouă colaborare cu Kurt Weill Festival, în calitate de artist rezident, debuturile cu Royal Northern Simfonia, Trondheim Symfonieorchester și Sinfonieorcheser Liechtenstein, concertele ce au avut loc în London’s Wigmore Hall, Berlin’s Konzerthaus și Brussels BOZAR, colaborarea cu Ansabmlul Repercussion ce a avut loc la Cologne Philharmonie, debuturile cu Frankfurt Radio Symphony și Ulster Orchestra și recitalurile din cadrul Heidelberg Spring Festival, Lucerne Festival, London’s LSO St Luke’s, Hamburg’s Elbphilharmonie și Munich’s Allerheiligen-Hofkirche.

Fiind un artist obișnuit al scenelor internaționale, Frank a avut în trecut concerte în compania unor orchestre precum Orchestre de Chambre de Paris (solist și dirijor), London Philharmonic Orchestra, Minnesota Orchestra, Malmö Symphony, Kristiansand Symphony, Auckland Philharmonia, Beethoven Orchester Bonn, Bern Symphony, Duisburg Philharmonic, Pforzheim Chamber Orchestra, Württemberg Chamber Orchestra Heilbronn, Deutsche Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, Essen Philharmonic Orchestra și Musikkollegium Winterthur.

Recitalurile și muzica de cameră joacă un rol deosebit de important în viața lui Frank, având frecvente colaborări cu alte nume mari ale generației lui, precum Simon Höfele, Edgar Moreau, Daniel Lozakovich, Timothy Ridout, Kian Soltani, Calidore String Quartets și Goldmund String Quartets, concertând în Auditorium du Louvre in Paris, Verbier Festival, Septembre Musical din Montreux, Davos Festival, Heidelberg Spring Festival, Mecklenburg-Vorpommern Festival, Ludwigsburger Schlossfestspiele, Kurt Weill Festival, dar și în multe alte săli de concert din Germania.

Combinând talentul muzical cu arta dirijorală, în anul 2012 Frank a obținut premiul I la Concursul Internațional Hans-von-Bülow din Meiningen, pentru interpretarea lucrărilor de Beethoven în postura de solist-dirijor. Imediat după competiție, a fost invitat să participe în cadrul Paris Play-Direct Academy în compania Orchestre de Chambre de Paris, unde a lucrat cu Joseph Swensen, Stephen Kovacevich și François Leleux. Anterior, Frank a lucrat cu Sir Simon Rattle, François-Xavier Roth și Mario Venzago.

Artist Steinway, Frank a fost elevul lui Sontraud Speidel încă de la vârsta de de cinci ani. Și-a încheiat recent studiile la Hochschule für Musik Karlsruhe. De-a lungul anilor, a participat la masterclass-uri cu Emanuel Axe, Ralf Gothóni, Klaus Hellwig, Menahem Pressler, Alexander Braginsky, Cyprien Katsaris, Ferenc Rados, Gábor Takács-Nagy și Stephen Kovacevich. În vara anului 2013, Frank a primit bursa Studienstiftung des deutschen Volkes și, în 2014, a primit bursa Deutsche Stiftung Musikleben.