Născută în 1992 la Ljubljana, Nika a luat primele lecții de violoncel de la tatăl ei, la vârsta de 8 ani. După ce s-a mutat la Klagenfurt, Austria, pentru a-și continua studiile de violoncel la clasa profesorului Igor Mitrovič, a absolvit cu distincție, în 2013.

Fiind foarte pasionată de muzica de cameră, Nika a fondat Cvartetului Furiant împreună cu prietenii și colegii săi, în 2011. În urma acestei pasiuni, în 2013, s-a mutat la Berlin, unde și-a urmat studiile în muzică de cameră la Hochschule für Musik „Hanns Eisler”, la clasa profesorilor Eberhard Feltz și Tim Vogler. Componenții cvartetului au obținut diploma de master în 2016, iar de atunci concertează în întreaga lume. Din 2015 până în 2020, Nika a fost studenta lui Thomas Kaufmann, cu care a urmat cursuri de violoncel. A studiat și cu Valentin Răduțiu și Natalie Clein la ”Hochschule für Musik und Theater” din Rostock, unde a absolvit cu succes.

Nika a urmat cursuri de master pentru violoncel și muzică de cameră susținute de Leonid Gorokhov, Knut Weber, Jens-Peter Maintz, Christoph Richter, Daniel Rowland, Jürgen Kussmaul, Cuarteto Casals, Belcea Quartet, Heime Müller, Donald Weilerstein și mulți alții.

A fost laureată a concursului național al Sloveniei (2009, 2012), a înregistrat în direct pentru radioul ORF între 2010 și 2012, a cântat ca solist cu orchestra „Young Soloists of Ljubljana” în 2010 și cu KSO în calitate de câștigătoare a concursului „Junge Solisten” în 2012. În calitate de violoncelist al Cvartetului Furiant, a câștigat premiul I la competiția “Boris Pergamenschikow Preis” de la Berlin și „Concursul Irene Steels-Wilsing Stiftung pentru cvartete tinere” în 2016.

Unele dintre cele mai importante concerte de muzică de cameră și solo ale ei au fost în festivaluri precum „Aix-en-Provence Festival” în Franța, „Stellenbosch Festival” din Africa de Sud, „Rheingau Festival”, „Gezeitene-Konzerte” în Germania, „Amici della Musica”, în Italia, „Festival Post” în Slovenia și altele.

Nika concertează frecvent în postura de șefă de partidă în orchestre precum Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Georgisches Kammerorchester Ingolstadt sau Kammerakademie Potsdam.