Violonista israeliană Nurit Stark a studiat la Academia Rubin din Tel Aviv (Haim Taub), la Școala Juilliard din New York (Robert Mann), la Musikhochschule din Köln (Cvartetul Alban Berg) și la Universität der Künste din Berlin (Ilan Gronich).

A fost premiată la Concursul G. Enescu din București, la Concursul de Muzică de Cameră „Premio Trio di Trieste”, la Concursul de vioară L. Mozart din Augsburg.

A avut apariții solo cu orchestre precum Filarmonica Israeliană (Z. Mehta), Orchestra Radio Munchen (D. Sitkovetsky), Filarmonica din Bremen, Orchestra Simfonică din Sao Paolo și Orchestra de Cameră Lituaniană.

Ca interpret de muzică de cameră, a participat la festivaluri internaționale precum Lockenhaus Kammermusikfest, Festivalul Schleswig Holstein, Festivalul Rheingau, Festivalul Mozart Augsburg, Donaueschinger Musiktage, Pacific Music Festival Saporo, Festivalul Davos , Festivalul Tchekhov de la Moscova. A susținut concerte în Europa, Israel, Japonia și SUA în săli precum Carnegie Hall din New York, Filarmonica din Berlin, Konzerthaus din Viena, Symphony Hall din Birmingham, Mozarteum din Salzburg, Tonhalle din Zurich.

Dragostea și devotamentul ei pentru muzica contemporană au condus-o către numeroase premiere mondiale și colaborări cu compozitori precum S. Gubaidulina, Viktor Suslin, Valentin Silvestrov și Georg Nussbaumer.

De mulți ani colaborează strâns cu pianistul Cedric Pescia alături de care a înregistrat pentru Claves Records lucrări de Feruccio Busoni, George Enescu, Clara și Robert Schumann pentru vioară/violă și pian și lucrări de cameră de Olivier Messiaen pentru Genuin Records.

Pentru BIS Records a înregistrat lucrări de cameră de Viktor Suslin și Sofia Gubaidulina.
În toamna anului 2015 îi apare cea mai recentă înregistrare „Kafka-Fragmente” de Gyorgy Kurtag împreună cu soprana Caroline Melzer pentru BIS Records. Această înregistrare a primit Premiul Criticilor Muzicali din Germania în aprilie 2015.

Nurit Stark cântă pe o vioară Guarnieri (Pietro da Mantova -1710).