Rosanne Philippens este un communicator extraordinar, cu o muzicalitate nativă și o abordare debordantă, extrem de sinceră în abordarea procesului de a crea muzică. Rosanne este apreciată în Olanda, unde concertează în mod regulat pe cele mai mari scene, atât în ipostaza de solist, cât și parte din ansambluri de muzică de cameră. De asemenea, este pasionată de teatru și regie, recent debutând alături de Orchestre National de Lyon într-un performance de succes a „Sezoanelor” lui Vivaldi și Piazzolla în Auditorium din Lyon, primind recenzii pozitive din partea managementului și a actorilor. Modul de interpretare a artistei este rafinat, exuberant și profund, fiind descris de cotidianul olandez De Telegraaf ca „energic, sensibil și perfect”.

Cele mai recente concerte includ colaborări cu Rotterdam Philharmonic la De Doelen, Netherlands Radio Philharmonic în prestigioasa serie de concerte Zaterdag Matinee și Residentie Orkest din Haga și sala Concertgebouw, Amsterdam. Adiacent colaborărilor din Olanda, Philippens a concertat alături de Barcelona Symphony, Ulster Orchestra, Vancouver Symphony, Winnipeg Symphony, precum și cu numeroase orchestre din Germania, Finlanda și Elveția, cu dirijori incluzând Nézet-Séguin, Foster, Tausk, de Vriend, Hermus și Collon.

În recitaluri și ansambluri de muzică de cameră, Philippens concertează în mod regulat cu artiști, precum István Vardai, Vilde Frang, Julien Quentin, Vikingúr Olafsson, Amihai Grosz, Camille Thomas și Zoltán Fejérvári în festivaluri și săli de concerte din întreaga Europă. Crede cu putere în eliminarea oricăror bariere din muzica clasică, creând astfel propria serie de concerte “The Amsterdam Salon Pop-Up”, prezentând concerte de înaltă clasă în locații neconvenționale atent alese, într-o atmosferă intimă de salon.

Philippens înregistrează exclusiv pentru Channel Classics, toate înregistrările sale primind recenzii pozitive, laudative. Cel mai recent CD al său, „Insight”, reprezintă încununarea unei călătorii speciale și personale; ordinea în care a selectat și înregistrat lucrări de Bach, Enescu și Biber, a fost inspirată de feedback-ul primit din partea audienței în timpul turneului său ca solist în Europa. The Strad a descris CD-ul ca fiind „fin și, în același timp, extrem de puternic”, Philippens fiind un „muzician desăvârșit”. Unul dintre albumele înregistrare anterior, „Dedications”, include lucrări de Kreisler, Fauré și Ysaye, precum și înregistrări al celui de-al doilea concert al lui Prokofiev, descris de BBC Magazine ca fiind un „triumf”.

Philippens a studiat de la o vârstă fragedă cu Anneke Schilt la Școala de Muzică Amstelveen. Și-a continuat studiile la Conservatorul Regal din Haga și la Academia Hanns Eisler” din Berlin, sub îndrumarea profesorilor Coosje Wijzenbeek, Vera Beths, Anner Bylsma și Ulf Wallin, fiindu-i desemnată cea mai înaltă distincție din partea ambelor instituții. Philippens a câștigat Premiul I la Competiția Olandeză Națională de Vioră, în 2009, și la Competiția Internațională de Vioară de la Freiburg, în 2014.

Philippens cântă pe o vioară „Barrere” Stradivarius din 1727, datorită sprijinului generos primit din partea Fundației „Elise Mathilde”.