Director artistic al Festivalului Eufonia și al proiectului Pavilion – loc de întâlnire al copiilor cu muzica clasică, Vlad Popescu s-a născut la Caransebeș unde și-a început studiile muzicale la Școala de Muzică a Liceului Pedagogic din Caransebeș sub îndrumarea profesorilor Silvia Poiană și Iancu Laurențiu. După absolvirea studiilor liceale la Colegiul National de Artă „Ion Vidu” din Timișoara, clasa prof. Maria Cleșiu, violonistul și-a continuat pregătirea în Austria, studiind la Graz și Klagenfurt cu prof. Helfried Fister, absolvind în anul 2013 cu cea mai înaltă distincție.

Între 2013-2016, Vlad Popescu a realizat un Masterat în Muzică de Cameră la reputata Universitate „Hanns Eisler” din Berlin, clasa prof. Eberhard Feltz, pentru ca din octombrie 2016 să urmeze un masterat în vioară solo la Universitatea de Muzică din Rostock, clasa prof. Ștefan Hempel. Între anii 2010 – 2019 a fost bursier al „Yehudi Menuhin” Live Music Now Berlin și Klagenfurt, susținând numeroase concerte sociale pentru renumita asociație. Fiind un devotat muzician de muzică de cameră, Vlad este membru fondator al Furiant Quartet alături de care a câștigat numeroase concursuri internaționale, având o bogată activitate concertistică desfășurată pe mai multe continente (SUA, Africa, Asia).

Vlad Popescu a concertat din postură solistică alături de orchestrele Norddeutsche Philharmonie Rostock (Germania), Kärnten Symphonie Orchester (Austria), Filarmonica Banatul din Timișoara, iar ca muzician de orchestră a apărut constant ca șef de partidă în ansamblurile Württembergisches Kammerorchester Heilbronn, Camerata Berna, Deutsche Kammerorchester Berlin și Ensemble Ruhr.

Începând cu anul 2018, Vlad Popescu este director artistic al festivalului Eufonia, un proiect complex prin care se dorește dezvoltarea culturii, educației muzicale și patrimoniului cultural în România iar din 2019, director artistic al proiectului Pavilion – loc de întâlnire al copiilor cu muzica clasică, un proiect dedicat educației muzicale a copiilor.

De la începutul anului 2021, Vlad este asistent la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara, unde predă vioara la clasa violonistului Alexandru Tomescu.

Vlad Popescu cânta pe o vioară modernă construită de lutierul Philippe Girardin și împrumutată, pe termen nelimitat, de către doctorul Peter Hauber din Berlin.